top of page

Frequently Asked Questions

Ontdek hier de meest gestelde vragen over VIP-Woningen. We hebben de antwoorden voor u klaarstaan, zodat u snel alle informatie kunt vinden die u zoekt. Mocht uw vraag er niet bij staan, neem dan gerust contact met ons op.

We helpen u graag verder!

 • Wat zijn modulaire woningen?
  Modulaire woningen zijn prefab woningen die in fabrieken worden gebouwd en vervolgens op locatie worden geassembleerd. Ze bestaan uit verschillende modules die samen een complete woning vormen.
 • Wat maakt VIP-woningen anders dan traditionele woningen?
  VIP-woningen onderscheidt zich door gebruik te maken van modulair bouwen, waarbij woningen in de fabriek als afzonderlijke modules worden geproduceerd en op de bouwlocatie worden samengevoegd tot een woongebouw. Dit resulteert in een snellere bouwtijd, kostenefficiëntie en flexibiliteit in ontwerp. Alle VIP-modellen kunnen met elkaar worden gecombineerd om een goede verhouding en optimale indeling te creëren in elk afzonderlijk project. Of u nu op zoek bent naar een mix van verschillende groottes of indelingen, VIP-woningen biedt de flexibiliteit om aan uw specifieke projectbehoeften te voldoen. Door de modulaire aard van onze woningen kunnen ze naadloos worden geïntegreerd en aangepast om een harmonieuze en functionele leefomgeving te creëren.
 • Hoe lang duurt het om een VIP-project te plaatsen?
  De duur van het plaatsen van een VIP-project kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang en complexiteit van het project, de specifieke eisen en wensen van de klant, de locatie, de voorbereidende werkzaamheden op de bouwplaats en de orderportefeuille op het moment van bestellen. Over het algemeen staat VIPWONINGEN bekend om snelle bouwtijden vanwege de modulaire bouwmethode. Het grootste deel van de bouw van VIP-projecten vindt plaats in de fabriek, terwijl de bouwplaats wordt voorbereid. Zodra de modules op de bouwplaats aankomen, kan het plaatsingsproces beginnen, inclusief het aansluiten van de modules, afwerking van details en integratie van voorzieningen. De tijd die nodig is om een VIP-project te plaatsen kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Het is belangrijk op te merken dat externe factoren zoals weersomstandigheden en logistieke uitdagingen ook invloed kunnen hebben op de totale doorlooptijd. Gemiddeld gesproken is er tussen het bestelmoment en start uitlevering een lead time van 10-12 weken benodigd. Om een nauwkeurigere schatting te krijgen van de bouwtijd voor uw specifieke VIP-project, raad ik u aan contact met ons op te nemen. Wij kunnen u voorzien van gedetailleerde informatie en een planning op maat voor uw project.
 • Kan je VIP-woningen stapelen?
  Ja, bij VIPWONINGEN is het mogelijk om modulaire woningen tot 3 lagen hoog te stapelen. Dit biedt de mogelijkheid om meerdere verdiepingen te creëren en zo optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Het stapelen van de woningen gebeurt volgens strikte bouwvoorschriften en vereist professionele expertise om ervoor te zorgen dat de structuur veilig, stabiel en conform alle regelgeving is. Door woningen te stapelen, kunt u de capaciteit van het project vergroten en efficiënt gebruikmaken van de beschikbare grondoppervlakte.
 • Waar worden VIP-woningen gebouwd?
  VIPwoningen worden gebouwd in onze fabriek in Veenendaal. Het is dus een puur Nederlands product, afgestemd op de Nederlandse markt.
 • Voldoet de VIP-woning aan het bouwbesluit?
  VIP-woningen voldoen aan het bouwbesluit voor tijdelijke bouw. Over het algemeen worden vergunningen voor een periode van 10 of 15 jaar verstrekt. Het verschil met het Permanente bouwbesluit zit met name in de techniek en de akoestische eisen. VIP-woningen voldoen wel aan de isolatie-eisen en de eisen aan vrije hoogte. doorgang etc. van het Bouwbesluit voor Permanente Bouw
 • Wat is het verschil tussen Megaplex-Woningen en VIP-woningen
  Beide woningen zijn modulair en opgebouwd uit een combinatie van CLT en HSB. De Megaplex Woningen zijn ontworpen om te kunnen voldoen aan het Bouwbesluti Permanente bouw en is dus voorzien van meer energiezuinige techniek en hogere akoestische eisen. Qua levensduur en materialisering zijn de woningen identiek. Zo hebben beide woningen dezelfde Acrylcolour kozijnen met Triple glas, hoge Rc-waarden en dezelfde sanitaire cel.
 • Wat is CLT en HSB?
  CLT staat voor Cross Laminated Timber (Kruislaags verlijmd hout) en dit zijn massieve (vuren)houten elementen van 100 tot 120mm dik welke als draagwand, plafond of vloer toegepast worden ind e modules. De wanden zijn direct de (zicht)afwerking in de woning. Bij VIPwoningen is 1 wand (de woningscheiden de wand in 2 x 100mm CLT uitgevoerd). HSB staat voor houtskeletbouwl dit zijn met isolatie gevulde houten elementen, binnenzijde voorzien van een afwerking (bijv OSB of gip), buitenzijde voorzien van gevelbekleding. Deze elementen worden in onze eigen fabriek geproduceerd, voorzien van kozijnen en gevelbekelding en als compleet element in de modules verwerkt. Ook de vloerelementen zijn HSB.
 • Wat onderscheid VIP-woningen van andere modulebouwers?
  De modules van VIPwoningen zijn relatief groot (Ca. 70 m2) waardoor ze kostentechnisch zeer efficiënt geproduceerd en geplaatst kunnen worden en weinig werk op locatie nodig is. De meeste modulebouwers werken met modules van 20 tot 30 m2 en zijn dus veel meer aansluitingen en (dragende) wanden nodig. Ook is het herplaatsen van de modules daardoor zeer eenvoudig. Elke module (ook de ondergelegen bouwlagen) is voorzien van een eigen ‘’permanent’’ dak waardoor de units dus ook buiten opgeslagen kunnen worden.
 • Wat onderscheid VIP-woningen van chaletbouwers?
  VIP-woningen hebben een zeer robuust frame waardoor deze tot en met 3 bouwlagen hoog te stapelen zijn. Hierdoor is veel minder grond nodig en is het energieverbruik veel lager. Omdat het casco van de VIP-woningen voldoet aan de constructieve en isolatie technische eisen van het permanente Bouwbesluit zijn de woningen ook na 10 of 15 jaar nog goed herbruikbaar en nog lang niet afgeschreven.
 • Kan ik VIP-woningen ook huren of leasen?
  Ja, dit kan, echter dit is uiteraard zeer projectafhankelijk.
 • Kan ik ook andere gevelbekleding kiezen?
  De gevelbekleding kan in ruim 25 kleuren uitgevoerd worden; in de basis kiezen we altijd voor onbrandbare (A-klasse) gevelbekleding (James Hardie Plank) in een stuc- of houtstructuur. Op speciaal verzoek zijn ook gevelaccenten of bijv andere materialen (zoals Felsbeplating, Cortenlook Staal etc mogelijk).
 • Maken jullie ook andere maten of uitvoeringen?
  Op dit moment bestaat het leveringsprogramma uit: - VIP for Four (arbeidsmigranten, gezinnen, statushouders), deze is met 3 of 4 slaapkamers leverbaar. - VIP-Maxy (tweepersoons huishoudens) - VIP-Miny (studenten, starters, jongeren) Alle modules hebben dezelfde buitenwerkse maatvoeren en zijn daardoor ook in 1 bouwblok te combineren.
 • Waarom zijn deze woningen zo klein?
  In de huidige markt is het moeilijk een (flex)woning voor 1 persoon financieel recht gerekend te krijgen. De hoge rentestand in combinatie met hoge loon- en materiaalkosten maakt het dat om een woning voor rond de EUR 455,00 per maand huur aan te kunnen bieden én deze af te kunnen schrijven gedurende de levensduur er concessies gedaan moeten worden. De woning is zo ontwikkeld dat deze aan het huurpuntensysteem voor genoemde huur voldoet voor jongeren < 23 jaar en voldoende woon- en leefruimte bied. Uiteraard niet het droomappartement voor veel mensen maar toch dromen er tienduizenden mensen van zo’n appartement.
 • Waarom zijn deze woningen zo klein?
  In de huidige markt is het moeilijk een (flex) woning voor 2 personen financieel recht gerekend te krijgen. De hoge rentestand in combinatie met hoge loon- en materiaalkosten maakt het dat om een woning voor rond de EUR 650,00 per maand huur aan te kunnen bieden EN deze af te kunnen schrijven gedurende de levensduur er concessies gedaan moeten worden. De woning is zo ontwikkeld dat deze aan het huurpuntensysteem voor genoemde huur voldoet en voldoende woon- en leefruimte bied voor 1 of 2 personen. Uiteraard niet het droom appartement voor veel mensen maar toch dromen er tienduizenden mensen van zo’n appartement.
 • Hoe compleet is deze woning?
  Zeer compleet; naast een complete badkamer met wasmachienaansluiting en keuken met afzuigkap en kookplaat en met koelkast/magnetronopstelplaats zijn de wanden, plafond en vloer afgewerkt, is de woning voorzien van armaturen (verlichting). U hoeft de woning dus alleen te meubileren en de woning is klaar. Optioneel is de woning zelfs van rolluiken te voorzien zodat lamellen of verduisterende gordijnen ook niet nodig zijn
 • Voor welke doelgroep is deze woning ontwikkeld?
  In eerste instantie voor arbeidsmigranten, hierbij is al rekening gehouden met de huidige én de eventuele toekomstige Roemer Norm qua oppervlakte per persoon en aantal douches en toiletten. De woningen zijn daarnaast ook zeer geschikt als (nood)opvang van grote gezinnen of grotere groepen mensen. Bij toepassing van stapelbedden kunnen er maximaal 8 personen tijdelijk verblijven.
bottom of page